Осъденият за убийството на българина Андрей Монов не прави планове

...
Осъденият за убийството на българина Андрей Монов не прави планове
Коментари Харесай

Джок Полфрийман напуска България, взел си е билет за Австралия

 Осъденият за убийството на българина Андрей Монов не прави проекти за бъдещето си. Джок Полфрийман не може да си изясни за какво, откакто бе пуснат предварително от пандиза, се намира в Бусманци.

" Билетът е платен, паспорт имам от понеделник. И някакви служители на реда, не знам от къде, от миграция май, те са споделили на чиновници от Австралия, че са изгубени парите за билета, че те няма да ме пуснат да се прибера в Австралия ", описа Полфрийман. 

" Аз съм задължен да напусна страната. Също е била наложена 5-годишна възбрана да влизам в страната. Това сега е малко неуместно, тъй като съм държан в пандиза в Бусманци с единствената причина, че съм тук да очаквам за депортация ", изясни австралиецът.

Полфрийман разяснява претекстовете на Софийския апелативен съд за предварителното му освобождение. " От 2015 година до момента съм работил в пандиза, също съм бил британски преподавател, учил съм, давал съм уроци по британски език на българи в пандиза в Казичене. Също съм бил в администрацията като тип секретар. Най-вече съдът загатва, че нямам един неприятен отчет, всеки годишен отчет е бил позитивен 11 и половина години ", съобщи Полфрийман пред Нова тв.

Заместник-министърът на правораздаването Николай Проданов разгласи преди дни, че през годините има данни, че Полфийман е правил опит за бягство. " Според мен това би трябвало да е мотив за дело за клюка. Аз нямам санкции за нещо сходно. Между другото опит за бягство е закононарушение, аз за какво нямам обвинителен акт? Защо нямам присъда за опит за бягство? ", попита Полфрейман. И добави, че е получавал закани за живота си, само че не се опасява.

" Има доста от крайни десни придвижвания, които насочат смъртни закани против мен, против всички, които желаят да поддържат моето освобождение ", сподели Полфрийман.

Австралиецът не прави проекти за бъдещето си. " Как може един човек да възнамерява бъдещето си, когато всеки ден, всяка седмица има някакви незаконосъобразни изненади ", попита австралиецът.

Той е изплатил дребна част от 400 000 лв. обезщетение за фамилията на убития Андрей Монов.

" Досега съм дал затворническа заплата за сред 4 и 5 години на госпожа Монова. Останала част просто би трябвало да заплащам както мога. Аз нямам пари ", сподели Полфрийман.

Върховният касационен съд взема решение на 23 октомври дали да се преразгледа делото за предварителното освобождение на Джок Полфрийман.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР