Ортопеди от столична болница дариха част от парите за скъпоструващ

...
Ортопеди от столична болница дариха част от парите за скъпоструващ
Коментари Харесай

Ортопеди дариха средства в помощ на пациент

Ортопеди от столична болница подариха част от парите за скъпоструващ имплант на безпаричен мъж. 60-годишният пациент е опериран в средата на предишния месец. Клиничната пътека, по която се лекува, е изтекла, само че не е изписан от болничното заведение, тъй като няма кой да поеме грижите за него. Альоша Шаламанов споделя историята.

Яким Каръков е с шизофрения от 20-годишен. Преди няколко години получава и диабет. Болестта визира слуха и зрението му и към този момент съвсем не вижда и чува. Миналия месец чупи тазобедрена става след рухване в дома си в село Скрът и е настанен в Петричката болница.
Елеонора Петкова - сестра на Яким: Дойде докторът, който там ни одобри, сподели, че ще пристигна лекар Мазнейков да беседваме с него и най-добре е в София.
В София лекарите считат, че Яким се нуждае от безценен имплант, с цел да проходи. Сестра му обаче имала половината от нужните средства.
Д-р Христо Мазнейков - шеф клиниката по " Ортопедия и травматология " в МБАЛ " Св. София ": Моите сътрудници споделиха лекар Мазнейков не се тормозете ние сме тука 8 индивида ще съберем по 150 лв., ще му платим на индивида пирона и ще го оправим.
Яким към този момент върви с патерици, само че ще остане в болничното заведение, до момента в който се възвърне изцяло.
Д-р Христо Мазнейков - шеф клиниката по " Ортопедия и травматология " в МБАЛ " Св. София ": Когато имаш подобен случай може ли да го пуснеш? Къде да иде, какво да прави този човек? За това ви молим и вас за помощ.
Елеонора Петкова - сестра на Яким: Заболяването, което имам - интервенцията, не мога да го подвигам изобщо, да се грижа непрекъснато за него.

Елеонора страда от онкологично забляване. Пенсията и е 240, а на брат и 130 лв.. Категорична е, че няма да изостави брат си, само че се надява на помощ от институциите.
Елеонора Петкова - сестра на Яким: Ако някой може в действителност да уреди или някакъв дом, или някакъв човек да поеме грижата за него - ще бъда доста много признателна.
Елеонора има вяра, че ще се намерят положителни хора, които да оказват помощ на брат ѝ. От Дирекцията за обществено подкрепяне в Петрич оповестиха,че ще ревизират случая и ще преценяват по какъв начин да оказват помощ на Яким, откакто се прибере в родното си село.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР