Оризът е популярна зърнена култура по целия свят. В почти

...
Оризът е популярна зърнена култура по целия свят. В почти
Коментари Харесай

Как да намалим калориите в ориза наполовина

Оризът е известна зърнена просвета по целия свят. В съвсем всяка национална кухня можете да намерите оризови ястия!

Но макар известността си, този артикул не се смята за в действителност потребен. Оризът съдържа доста от по този начин наречените празни въглехидрати, които способстват за образуването на мастни натрупвания.

Изследователи от Колежа по химически науки в Шри Ланка обаче са измислили метод, който понижава калориите с ориз с 50%!

Сега оризовата каша може да се направи доста по-здравословна. Диетата при ориз, подготвен по този метод, е извънредно ефикасна.

Ориз за намаляване

Благодарение на този способ ще намалите калорийното наличие на ориза с 2 пъти! Освен това оризът съвършено засища и оставя чувство за задоволеност за дълго време.

Различните сортове ориз съдържат от 0,5 до 4,5% стабилно нишесте. То обаче не се всмуква от храносмилателната система, не се трансформира в захар в кръвта и не способства за затлъстяването.

Изследователи от Шри Ланка са разкрили метод да усилят % на стабилно нишесте в ориза. Всичко, което е належащо, е да се готви зърнената храна с прибавяне на малко количество лой.

КАК ДА НАМАЛИМ КАЛОРИЙНОТО СЪДЪРЖАНИЕ НА ОРИЗА

Започнете да готвите оризова каша по обичайния метод. Щом водата заври, прибавете малко кокосово масло (около 3% от тежестта на зърнената култура). И когато оризът е подготвен, го поставете в хладилника за 12 часа.

Благодарение на тази елементарна процедура структурата на нишестето в ориза ще се промени. Той ще стане резистентен и ще загуби калорийното си наличие.

източник: zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР