Орхидеите не понасят студа. При пренасянето от магазина до дома

...
Орхидеите не понасят студа. При пренасянето от магазина до дома
Коментари Харесай

Орхидеята също зъзне, ако на вас ви е студено

Орхидеите не понасят студа. При преместването от магазина до дома растението може да се преохлади и по-късно има заплаха пъпките да стартират да падат. Важно е да се отбрани хубавицата от студения въздух. Това може да стане благодарение на пакетиране в кутия с изолираност.

Екзотичните растения имат потребност от придвижване на въздуха, което се реализира с проветряване. Структурата им е такава, че те не обичат застоял въздух. Но зимата, при естествено проветряване на стаите - отваряме прозореца и нахлува леден въздух, може до докара до загубата на така мечтаните цветове.

Въпреки че те обичат топлината, прекомерната топлота, съчетана с директна слънчева светлина, в случай че прибавим и изсъхнал въздух - комбинацията води до по-бързо увяхване на цъфтежа, обхващайки и пъпките.

През зимата часовете за осветление не са задоволителни. Повечето орхидеи изискват най-малко 12 часа светлина за своите цветове. Можете да подсигурите в допълнение осветяване или да преместите растението по-близо до прозореца.

Важно е да се знае, че преполиването води до гниене на корените. Образуват се черни петна по тях, а след това стават жълти и размекнати. Дайте време на почвата да изсъхне сред поливанията.

Необходимо е да се управлява и въздушната влага, и то не толкоз с разпръсквач, тъй като капките могат да доведат до петна по листата. Ако можете, се снабдете с дифузер - той разпръсква по този начин водата, че тя е под формата на мъгла.

И още обикновени правила от orhidei.eu - не местете непрекъснато орхидеята за да й намерите оптималното място. Доверете се на себе си - студено ли ви е, и на цветето му е студено. В стаята с орхидеи не разполагайте фруктиера. В плодовете се съдържат захари, които ферментират и отделят етанол. Той вреди на пъпките и те не се развиват.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР