Организирането на предстоящия трети сезон на фестивала Летни вечери на

...
Организирането на предстоящия трети сезон на фестивала Летни вечери на
Коментари Харесай

Летни вечери на операта и балета през август във Видин

Организирането на идния трети сезон на фестивала „ Летни вечери на операта и балета „ Баба Вида 2019 “ бяха главната тематика на месечната конференция на Община Видин.
Средновековната цитадела ще се трансформира в съществена сцена на фестивалните събития и за първи път на нейната територия ще бъдат показани грандиозни музикално-сценични продукции. Секретарят на Общината Иванела Андреева съобщи, че за тази цел се построява театрална структура, която ще бъде над 300 квадратни метра и амфитеатрална естрада за публиката с към 800 седящи места.
В рамките на три дни и вечери – от 2 август до 4 август Държавна опера - Стара Загора, дружно със Симфониета - Видин ще показа стратегия от атрактивни спектакли в разнообразни жанрове, както и безвъзмездни представления за най-малките фенове.
Андреева разяснява в детайли и програмата на фестивала. Официалното разкриване е на 2 август, от 21.00 часа, с грандиозния театър „ Набуко “ на Джузепе Верди. Суперподукцията е готова особено за тазгодишното издание, което ще бъде публично намерено от кмета Огнян Ценков. Най-дългият фестивален ден - 3 август, започва със специфичния подарък на Държавна опера – Стара Загора за малчуганите на град Видин. От 11.00 часа, в Крайдунавския парк ще бъде извършен един от най-успешните планове за деца от 0 до 3 години на Старозагорската опера – „ Музикално премеждие “. Новата версия на спектакъла ще се играе за първи път.
От 16.00 часа залата на Общински съвет – Видин ще се трансформира в сцена на камерната опера  „ Процесът Мерилин Монро " от Роланд Баумгартнер, а от 21.00 часа ще бъде показана „ Нестинарка “ - танцова драма по музика на Марин Големинов, на сцената пред крепостта „ Баба Вида “.
Последният фестивален ден – 4 август ще приключи с „ Хубавата Елена “ - опера от Жак Офенбах. Началото е 21.00 часа, още веднъж на фона на крепостта. Една от изненадите в третото издание на фестивалаще бъде присъединяване на известната актриса и певица Антоанета Добрева-Нети, която ще се превъплъти в ролята на Елена.
Гражданите могат да си закупят билети за представленията на касите на Симфониетата и в МОЛ - Видин, а от понеделник - и в постройката на Общината. Билети ще могат да се закупят и на място, в дните, когато ще се играят спектаклите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР