Организираната престъпна група, която е променяла софтуера на игрални автомати

...
Организираната престъпна група, която е променяла софтуера на игрални автомати
Коментари Харесай

Хакерска група е крала пари от игрални автомати чрез подменен софтуер

Организираната незаконна група, която е променяла софтуера на игрални автомати в казина и игрални зали в цялата страна, е била „ обезвредена “ при специфична интервенция на чиновници от отдел „ Киберпрестъпност “ при ГДБОП, като акцията е била ръководена от Софийска районна прокуратура, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Групата била построила новаторски механизъм за отдалечен достъп до игрални автомати, посредством който е „ изменяли компютърно-информационните данни в софтуера на хазартните уреди и осъществили непозволени облаги в изключително огромни размери “, е открило следствието.

 Снимка от ревюто за игрални автомати в София. Снимка: Георги Кожухаров

„ Групата е работила извънредно подмолно и професионално, а всеки от участниците е имал тъкмо избрана роля в незаконната активност – един е симулирал присъединяване в хазартните игри, различен е направлявал отдалечено хазартното оборудване до този, който е изработвал електронните устройства за изменяне на компютърно–информационните данни в софтуера на хазартните автомати “, разясняват от Министерство на вътрешните работи.

По време на специфичната интервенция са арестувани четирима директно след приемане на облага от манипулиране на
хазартни уреди. При последвалите процесуално – следствени дейности от арестуваните и от колите им са били конфискувани електронни уреди за отдалечено манипулиране на игралните автомати, механически средства за управление на софтуера на хазартните уреди и парична сума в изключително огромни размери.

„ Предстои привличане на арестуваните в качеството им на обвинени за закононарушение по чл.212 от Наказателен кодекс “, допълват от Министерство на вътрешните работи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР