Организирана престъпна група, занимавала се с трансфериране на хора с

...
Организирана престъпна група, занимавала се с трансфериране на хора с
Коментари Харесай

Показаха кадри от спецакцията във Видинско срещу групата за трафик на хора

Организирана незаконна група, занимавала се с трансфериране на хора за милостиня, беше обезвредена при взаимни дейности на чиновници от ГДБОП, ОДМВР- Видин, Дирекция „ Жандармерия “.
 
Операцията беше осъществена на 20 април в региона на с. Дреновец под управлението на Специализираната прокуратура. 
 

Установени са седем участници в незаконната скица, които сега са арестувани, разясни и.ф. ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров. Той посочи, че интервенцията е извършена след следствие, извършено от чиновници на ГДБОП. Членове на бандата, работила на територията на Кралство Швеция, били засечени в обществените мрежи да показват положението си.
 
Според данните до този миг, проведената незаконна група е работила по две линии. При първата бивали набирани хора от обществено слабите пластове на поданици на селото. Обещавано им било, че ще получат половината от изкараните пари. Хората живеели в плътски условия, спали са в рейсове, транспортирани са били от град на град. Изкарваните пари те предавали на членовете на групата с уверението, че ще им ги пазят и ще ги дадат, като се върнат в България. В последна сметка получавали оскъдна сума от изкараното поради удържани сметки за превоз и спане.
 
Другата линия, по която е работила групата за рекрутиране на така наречен просяци, била от хора, които са взели от тях пари назаем и не са съумели да ги върнат след насъбраните непостижими лихви, добави още прокурор Петров.-->
 
Денят на акцията бе изтеглен, защото един от участниците в незаконната активност бе арестуван по напълно различен мотив в Швеция. Притеснени останалите подхванали бързо прибиране в България, разяснява шефът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов.
 
По думите му оперативната работа по случая е траяла извънредно малко с помощта на добре свършената работа от ОДМВР-Видин.
 
Той уточни, че арестуваните участници в незаконната скица действително са живеели в първокласни къщи, показали са обществен статус без да имат и един работен ден, на гърба на хора, които са в неравностойно състояние.
 
Той акцентира, че напъните на Министерство на вътрешните работи са точно в тази посока – елиминиране на групи, които действително тормозят локалните поданици на разнообразни райони на страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР