Организирана престъпна група, занимавала се с имотни измами разбиха специализираната

...
Организирана престъпна група, занимавала се с имотни измами разбиха специализираната
Коментари Харесай

Петима души са задържани при спецакцията в Орландовци и Малашевци

Организирана незаконна група, занимавала се с имотни измами разрушиха профилираната прокуратура и ГДБОП. Задържани са петима души в столичните квартали " Орландовци " и " Малашевци ".

Жертви на лъжливата скица били най-вече възрастни хора, страдащи от алкохолна взаимозависимост или психологични разстройства. Има данни, че върху тях е упражнявано принуждение, изнудване, а една от жертвите е била и отвлечена.

По думите на зам.-главния прокурор Иван Гешев, за групата работят към 4-5 индивида, наричани " бушони ", които преди този момент са били излъгани, изхвърлени на улицата и сега работят по лъжливата скица за дребни суми пари.
Иван Гешев, заместник-главен прокурор: Живеят във фургони или на улицата и ги употребяват за това, откакто групата локализира такива възрастни хора от този профил, който обрисувах, и откакто ги затвори в къщата, която е наоколо и ги принуди с физическо и психическо принуждение да се съгласят да трансферират единствените и последните си парцели, да бъдат употребявани тези бушони на тяхно име да бъдат прехвърляни тези парцели.  Спецакцията в Спецакцията в "Орландовци " и "Малашевци " е против група за имотни измами
Акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура блокира столичните квартали Орландовци и Малашевци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР