Организирана престъпна група за измами, натрупала вероятно стотици хиляди в

...
Организирана престъпна група за измами, натрупала вероятно стотици хиляди в
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група за измами, действала у нас и в Турция

Организирана незаконна група за измами, натрупала евентуално стотици хиляди в банкови сметки и работила на територията на България и Турция, е разрушена при взаимна интервенция на службите от двете страни. Това стана ясно на конференция на полицията и прокуратурата в Разград в сряда, след задържането на две дами, на 36 и 38 години и мъж на 21 години, наследник на една от дамите. Тримата са от разградското село Ясеновец. Жените вършели така наречен " ало измами ", при които мамят мъже от разнообразни страни с обещания за обич, брак, щастливо взаимно бъдеще. Мъжете им пък, съгласно първичната информация, били измежду уредниците на схемата. 

Освен арестуваните работила и групи от други дами от разнообразни обитаеми места, които да си намират жертви, зажаднели за обич, в профилирани уеб сайтове. Свързвали се с тях и ги омайвали по всевъзможни способи. По остарялата скица мъжете превеждали пари на дамите, които непрестанно били засипвани от тежки житейски и здравословни проблеми. 

Новото в схемата е, че парите са превеждани по банкови сметки в Турция. За задачата уредниците набирали у нас финансови мулета измежду небогати хора, които транспортирали в Турция. Регистрирали ги адресно там и разкривали банкови сметки на техни имена. 

Мамените мъже, които са от разнообразни страни, главно от Турция, превеждали парите по тези сметки, които пък се употребили действително от уредниците на незаконната скица.  

Операцията в Разградско е извършена, откакто във вторник в Турция са задържани 8 души, 7 от които от селата в Лудогорието. Те били родственици на тримата от Ясеновец и измежду тях били и уредниците на цялата огромна машинация. Последвали са претърсвания на 7 адреса в селото у нас. Една от дамите е направила опит да избяга, като полицията я е задържала на 60 км от вкъщи ѝ, към този момент отвън разградска територия. 

От жилищата на участниците в групата са били  иззети огромно количество мобилни телефони, български и турски СИМ-карти, пластики, банкови карти, първокласен автомобил, документи за парични преводи, притежавано недвижимо имущество, над 30 хиляди лв. в разнообразни валути и други движимости, свързани с разследваната незаконна активност. 

Данните все още са, че групата е работила от началото на 2022 година и в нея имало хора от разнообразни обитаеми места у нас. Не е изключено " бизнесът " им да е навъртял и милиони, които след това са " препрани " у нас.

 Специализираната полицейска интервенция е извършена с присъединяване на чиновници от Главна дирекция „ Национална полиция “, бранш „ Измами “, ОДМВР – Разград, следователи при Окръжен следствен отдел под управлението на Окръжна прокуратура – Разград. 

Работата продължава. Тепърва ще се разкрива банковата загадка. Ще се прецизира и къде ще се води следствието и надлежно правосъдното дело против групата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР