Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) дава уникална

...
Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) дава уникална
Коментари Харесай

Вигенин в Ереван: Принципите трябва да са в основата на диалога в ОССЕ

" Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) дава неповторима опция за разговор за реализиране на резистентен мир и непоклатимост. За да бъде ефективен, обаче, той би трябвало да е учреден на благосклонност, правила и полезности. Иначе всичко, което вършим, губи своето значение. " Това съобщи зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин в границите на Есенната сесия на Парламентарната асамблея на ОССЕ в Армения. Той акцентира, че ОССЕ в предишното е оказала голямо въздействие освен в страните-участнички в организацията, само че и на световно ниво. „ Зад нас стоят един милиард поданици на планетата, които чакат да проявим мъдростта на нашите прародители като защитим мира, сигурността и да подсигуряваме оцеляването на човечеството. ОССЕ го е правила преди, може да го направи още веднъж. “
В изявлението си пред форума, националният представител от Българска социалистическа партия обърна внимание, че не може да има сигурност без отбрана на човешките права, тъй като единствено свободни хора могат да градят мир и сигурност. По думите му не може да има сигурност и без народна власт, тъй като единствено същински демократични страни могат да градят съдействие и почитание между тях, а демокрациите на стартират войни една против друга. „ ОССЕ има всички принадлежности да работи сполучливо в тези сфери “, акцентира Вигенин.
Като Специален представител за Източна Европа на Парламентарната асамблея, Вигенин взе участие и в първата среща на Парламентарния екип за поддръжка на Украйна. Той акцентира, че основаната през юли с решение на асамблеята конструкция би трябвало да се концентрира върху съответни тематики и въпроси, по които може да окаже действително влияние - например по сигналите за лишаване на украински деца, ситуацията на вътрешно разселените лица, филантропичната обстановка с оглед идващата зима. Заедно с това Вигенин съобщи, че е време да се мисли за вероятните сюжети за прекъсване на войната, за реализиране на обективен мир, за живота след края на спора.
Есенната сесия продължава с полемики по тематиките битка с корупция, както и отбрана на правата на малцинствата и хората, наранени от спорове. В последния ден ще се организира и годишният Средиземноморски конгрес, в който към представителите на 56-те страни-участнички в ОССЕ ще се причислят и така наречен сътрудници за съдействие на ОССЕ от страните от Северна Африка. Основна тематика се чака да бъде войната сред Израел и Хамас и рисковете, произлизащи от нея за целия район.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР