Организацията за мултинационални финансови услуги HSBC ще постигне нулеви въглеродни

...
Организацията за мултинационални финансови услуги HSBC ще постигне нулеви въглеродни
Коментари Харесай

HSBC ще стане въглеродно неутрална до 2050 година

Организацията за мултинационални финансови услуги HSBC ще реализира нулеви въглеродни излъчвания в цялата си потребителска база най-късно до 2050 година и ще обезпечи сред 750 млн. и 1 трлн. $ финансиране, с цел да помогне на клиентите си да извършат прехода към въглеродна индиферентност, съобщи основният изпълнителен шеф на финансовата институция Ноел Куин пред „ Ройтерс “.

„ Коронавирус беше сигнал да се събудим, към всички нас, в това число към мен персонално. Видяхме какъв брой нежна е международната стопанска система за едно огромно събитие, в тази ситуация събитие от здравен темперамент, и то носи ни действителността за това, което би могло да ни аргументи едно огромно климатично събитие “, разяснява Куин и добави, че HSBC желае да реализира нулев отпечатък до 2030 година в личните си интервенции.

Британската компания е подложена на напън от деятели, акционери и политици, които споделят, че финансира отрицателното изменение на климата, като взе участие във нездравословни екологични планове.

100 млн. $ HSBC заделя и за вложения в технологии, други 100 млн. ще бъдат дарени за климатични нововъведения в региона на възобновимите енергийни източници.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР