Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) съобщи, че средно

...
Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) съобщи, че средно
Коментари Харесай

Само 40 % от хората имат доверие в правителствата на страните си

Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) заяви, че приблизително единствено четирима от 10 индивида имат доверие в държавното управление на страната си. Това излиза наяве от първото изследване за отношението на жителите от 22 страни към управляващите, заяви Франс прес.

" Средно единствено четири от 10 индивида (41,4%) в изследваните страни от Организацията за икономическо сътрудничество и раз имат доверие в държавното управление на страните си ", пишат създателите на отчета за 2021 година, който демонстрира също по този начин и съвсем същия % съмнение (41,1%), заяви Българска телеграфна агенция.

" Мнозинството от интервюираните имат доверие на съдилищата и полицията в своите страни (67,1%, най-добре възприемани), до момента в който равнището при политическите партии (24,5%, най-лошо възприемани), законодателните институции като парламент и Конгрес, и това на медиите е релативно ниско ", допълват създателите на изследването.

Около 30 % от французите имат вяра на държавното управление, което подрежда на страната на едно последните четири места. Най-доволни от ръководителите си са финландците и норвежците.

" По-малко от половината от интервюираните, приблизително за всички страни, считат, че почитан политик би правил политически услуги в подмяна на добре платено предопределение в частния бранш, а към една трета имат вяра, че държавен чиновник би приел рушвет, с цел да улесни достъп до избрана услуга ", се споделя още в отчета.

" Нивото на публично доверие е намаляло през 2021 година, като въпреки всичко остава малко по-високо от резултатите след рецесията през 2008 година Необходими бяха към 10 години, с цел да се възвърне доверието след нея ", изяснява Организацията за икономическо сътрудничество и раз в увода към отчета.

Гражданите с ниско обучение и приходи обичайно имат по-малко доверие в обществената власт от другите групи. Доверието измежду младите също е намаляло. Има и разлики съгласно пола. Във всички взели участие в изследването страни дамите имат приблизително 2,7 % по-малко доверие в обществената власт, спрямо мъжете, прибавя Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР