Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) оцени положително постигнатото

...
Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) оцени положително постигнатото
Коментари Харесай

ОИСР оцени положително постигнатото от страната ни в областта на образованието

Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) оцени позитивно постигнатото от страната ни в региона на образованието и науката.

Представители на Организацията за икономическо сътрудничество и раз организираха едноседмична техническа задача в България с фокус върху политиките на страната ни в региона на образованието и науката. Техническият обзор е част от процеса на присъединение на България към организацията.

Гостите посетиха учебни заведения, детски градини и университети в разнообразни региони на страната. Проведени бяха срещи с управлението на МОН, както и с специалисти от другите дирекции и звена във ведомството, на които представителите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз се срещнаха детайлно с осъществените политики. Членовете на техническата задача се срещнаха и с представители на неправителствения бранш, синдикатите и работодателските организации в системата на образованието.

Те оцениха позитивно постигнатото от страната ни, като бяха направени и рекомендации за надграждане на постигнатото в посока на обезпечаване на еднакъв достъп до качествено образование във всички региони на страната, по-голямо ангажиране на родителите, развиване на ученето през целия живот и рационализиране на висшето обучение съгласно потребностите на стопанската система.
 Организацията за икономическо сътрудничество и раз оказва помощ за повишение на резултатите на българските възпитаници
Организацията за икономическо сътрудничество и раз оказва помощ за повишение на резултатите на българските възпитаници

Галин Цоков контракти с Андреас Шлайхер от Организацията за икономическо сътрудничество и раз спомагателни разбори и поддръжка за България

" За нас ще са доста значими вашите рекомендации. Защото те ще бъдат ориентир за това по какъв начин да продължим политиката си за обезпечаване на качествено обучение ", уточни министър Галин Цоков по време на заключителната среща с представителите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Той даде образец с  където се регистрират огромна разлика сред най-високите и най-ниските резултати на българските възпитаници. " Ако успеем да понижим разликата в посока на по-добрите резултати, ще свършим доста много добра работа за България ", уточни проф. Цоков.

На 12-13 февруари се чака на посещаване в България да дойде шефът на дирекция " Образование и умения " в Организацията за икономическо сътрудничество и раз и началник на PISA Андреас Шлайхер.

Преди да отпътуват от България представителите на задачата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз се любуваха на осъществяванията на възпитаници от 140. СУ " Иван Богоров ", които учат специалност " Танцьор ". Те показаха българския фолклор пред гостите като изиграха " Тракийски танц ", " Неврокопски танц " и " Пешачката ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР