Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) прогнозира днес по-слабо

...
Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) прогнозира днес по-слабо
Коментари Харесай

ОПЕК понижи прогнозата си за търсенето на петрол през 2019 година

Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) предвижда през днешния ден по-слабо търсене на нейния нефт следващата година, защото съперниците добиват повече и уточни, че водещият експортьор Саудитска Арабия, която не желае още веднъж да се стига до свръхпредлагане, е понижила добива си, заяви Ройтерс.

В месечния си отчет ОПЕК посочи, че светът ще се нуждае от 32,05 милиона барела нефт на ден от 15-те страни членки на организацията през 2019 година, което е по-малко със 130 000 барела на ден по отношение на прогнозата предишния месец, съобщи Българска телеграфна агенция.

ОПЕК означи, че добивът на картела през юли се е нараснал до 32,32 милиона барела на ден, което е над плануваното търсене макар непредвиденото понижаване на добива на Саудитска Арабия единствено седмици откакто ОПЕК и съдружниците й се споразумяха да усилят добива.

През юли добива си са нараснали Кувейт, Нигерия, ОАЕ и Ирак, добавя ТАСС. Либия, Иран, Саудитска Арабия и Венецуела са понижили добива си.

ОПЕК намали прогнозата за международния напредък на търсенето на " черно злато " през 2018 година с 20 000 до 1,64 милиона барела на ден. Световното търсене през 2019 на нефт също е понижено с 20 000 до 1,43 милиона барела на ден.

Извлекаемите ресурси на нефт в страните членки на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) през юни тази година са намалели с 12,8 милиона барела до 2,822 милиарда барела. Показателят е със 197 милиона барела по-нисък, в сравнение с година по-рано и с 33 милиона барела под междинното петгодишно ниво, добавя ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР