Организацията на страните износители на петрол (ОПЕК) понижи прогнозите си

...
Организацията на страните износители на петрол (ОПЕК) понижи прогнозите си
Коментари Харесай

ОПЕК понижи прогнозите си за глобалния икономически растеж и потреблението на петрол

Организацията на страните експортьори на нефт (ОПЕК) намали прогнозите си за растежа на международната стопанска система и към този момент чака по-слабо повишаване на търсенето на нефт през 2022 година

В четвъртък ОПЕК съобщи, че е преразгледала надолу прогнозата си за световен стопански напредък до 3,1% както за тази, по този начин и за идната година.

Очакванията за напредък на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати бяха намалели до 1,8% през 2022 година и до 1,7% през 2023 година Икономиката на еврозоната се чака да се разшири с 3,2% през 2022 година и да се забави до 1,7% през идната година. Прогнозата за напредък на Брутният вътрешен продукт на Китай беше понижена до 4,5% за тази година, само че остана непроменена в границите на 5% за 2023 година.

" Остават рисковете за в допълнение понижаване на растежа, произлизащи от продължаващото геополитическо напрежение, продължаващата пандемия, продължаващите проблеми с веригите на доставки, възходящата инфлация, високите равнища на държавния дълг в доста райони и предстоящото стягане на паричната политика от централните банки в Съединени американски щати, Обединеното кралство, Япония и еврозоната ", предизвести ОПЕК в месечния си постоянен отчет за петролните пазари.

С оглед на тези занижени прогнози, ОПЕК понижи и оценките си за търсенето на нефт в международен проект, като към този момент чака световното ползване на нефт за 2022 година да нарасне с 3,1 млн. барела дневно спрямо растеж от 3,4 милиона, съгласно прогнозата през юли. Общото търсене на нефт би трябвало да бъде приблизително 100,03 млн. барела дневно.

ОПЕК чака потреблението на нефт да нарасне през 2023 година, като прогнозата остава непроменена по отношение на тази от юли. Петролния картел предвижда напредък следващата година на търсенето на нефт с 2,7 млн. барела дневно, като общото търсене да доближи 102,72 млн. барела дневно заради " упованията за здравословен световен стопански напредък, комбиниран с предстоящи усъвършенствания в Covid рестриктивните мерки в Китай ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР