Организацията на обединените нации призова днес за животоспасяващо финансиране, за

...
Организацията на обединените нации призова днес за животоспасяващо финансиране, за
Коментари Харесай

ООН призова за жизненоважна помощ за Сирия през зимата

Организацията на обединените народи прикани през днешния ден за " животоспасяващо " финансиране, с цел да помогне на 6 милиона души в Сирия да преживеят зимата след повече от 11 години унищожителен спор.

Според изказването на двама високопоставени чиновници от филантропичната организация на Организация на обединените нации OCHA, средствата за помощ са " незабавно нужни за обезпечаване на жизненоважна помощ през зимата ".

Агенцията съобщи, че е получила единствено 42% от поискания за тази година бюджет за помощ за Сирия.

" Това е дванадесетата година на рецесия и дванадесетата зима на тествания за сирийското население ", съобщи изпълняващият длъжността координатор на OCHA ЕлМостафа Бенламлих.

В изказването си Бенламлих дружно с координатора на OCHA за Сирия Муханад Хади предизвестиха, че милиони сирийци, в това число разселените лица, живеещи в лагери, живеят при " рискови " условия и " няма да бъдат предпазени от тежката зима " без помощ.

В изискванията на предел на национално равнище на електрическа енергия и продължителен дефицит на гориво доста фамилии се борят да запазят домовете си топли тази зима.

Представителите на Организация на обединените нации обявиха, че са " изключително загрижени за фамилиите, които не могат да си разрешат електричество, да си купят топли облекла или отоплителни материали ".

ражданската война в Сирия, в която са починали близо половин милион души, раздроби страната и докара до стопански срив.

По данни на Организация на обединените нации 90 % от популацията живее под прага на бедността, а 12,4 млн. души не разполагат с задоволително храна.

От шестте милиона души, които се нуждаят от помощ през зимата, 2,5 милиона живеят в северозападната част на Сирия, в последната огромна бунтовническа и джихадистка цитадела на страната.

Според OCHA по-голямата част от трите милиона души, живеещи на тези територии, са разселени.

Всяка зима в този район проливните дъждове трансформират лагерите за разселени хора в кални блата.

Често срещани са наводненията и детската смъртност, както и смъртоносните пожари, провокирани от хората, които горят дърва, с цел да се топлят и готвят в палатките. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Дамаск / Сирия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР