Организацията на обединените нации отправи призив за отпускане на 397

...
Организацията на обединените нации отправи призив за отпускане на 397
Коментари Харесай

ООН поиска $400 млн. помощ за Сирия

Организацията на обединените народи насочи апел за разпределяне на 397 млн. $ в помощ на жертвите на земетресението в Сирия, където при бедствието починаха хиляди хора, а милиони други обезверено се нуждаят от помощ.

Генералният секретар Антонио Гутеришзаяви, че средствата ще донесат " животоспасяваща помощ " за близо пет милиона сирийци и ще обзет интервал от три месеца.

Той добави, че международната организация е на " заключителен стадий " от сходен зов за Турция.

" Седмица след опустошителните трусове милиони хора в целия район се борят за оцеляване, останали без дом и при минусови температури. Ние вършим всичко допустимо, с цел да променим това. Но е належащо доста повече ", прикани Гутериш.

Той прикани за " неотложно да финансиране напълно на тези старания " и " да оказват помощ на милионите деца, дами и мъже, чиито животи са преобърнати от това злополучие ".

Гутериш прикани също да се разреши на филантропичните служащи да работят свободно в Сирия, която към този момент 12 години е разкъсвана от революция.

Активисти и екипи за незабавна помощ в северозападната част на Сирия разкритикуваха бавната реакция на Организация на обединените нации на земетресението в следените от бунтовниците региони, като я опълчиха на самолетните колета с филантропична помощ, които бяха доставени на следените от държавното управление летища.

Преди земетресението съвсем цялата филантропична помощ за повече от четири милиона души, живеещи в следените от бунтовниците региони в Северозападна Сирия, се доставяше единствено през един пропускателен пункт.

В понеделник Гутериш разгласи, че сирийският президент Башар Асад се е съгласил да отвори още два гранични пункта от Турция към Северозападна Сирия, с цел да допусне внасянето на помощи.

" Човешкото страдалчество от това епично естествено злополучие не би трябвало да се утежнява още повече от спънки, основани от индивида - достъп, финансиране, доставки ", съобщи ръководителят на Организация на обединените нации.

" Помощта би трябвало да минава от всички страни, към всички страни, по всички направления - без никакви ограничавания. "

Организацията на обединените народи към този момент е предоставила 50 млн. $ посредством централния си фонд за незабавно реагиране.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР