Организацията на обединените нации каза, че нейният пратеник в Афганистан

...
Организацията на обединените нации каза, че нейният пратеник в Афганистан
Коментари Харесай

ООН - забраните за работа и образование за жени в Афганистан ще доведе до изолация на страната

Организацията на обединените народи сподели, че нейният делегат в Афганистан е притиснал талибанските ръководещи в понеделник да анулират възбраните за работа и обучение за дами и девойки, с цел да предотвратят по-нататъшната изолираност на обхванатата от рецесия страна.

Маркус Поцел, изпълняващият длъжността началник на задачата на Организация на обединените нации за подкрепяне на Афганистан (UNAMA), съобщи апела на интернационалната общественост на среща в Кабул с талибанския вътрешен министър Сираджудин Хакани.

„ Забраната за афганистански филантропични служащи ще задълбочи филантропичната рецесия, създавайки по-голяма икономическа бедност и в допълнение уединяване на Афганистан “, написа UNAMA в Twitter след срещата.

В края на предходната година талибанската администрация, която се състои единствено от мъже, подреди на национални и задгранични неправителствени организации (НПО) неотложно да отстранят афганистански дами за това, че не носят ислямски хиджаб и нарушават наложителната сегрегация по пол по време на работа.

Световната общественост бързо осъди този ход, заявявайки, че ще има " незабавни животозастрашаващи последствия " за всички афганистанци.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР