Организацията на евреите в България Шалом излезе с декларация по

...
Организацията на евреите в България Шалом излезе с декларация по
Коментари Харесай

Организацията Шалом излезе с декларация заради зачестилите актове на нетолерантност

Организацията на евреите в България " Шалом " излезе с декларация във връзка зачестилите актове на назадничавост и приканиха българското общество и институциите за бърза реакция против речта на омразата. Декларацията е подкрепена от 420 представители на еврейската общественост в България.

" Всички ние се сплотяваме към това, че сме мощно разтревожени от протичащото се в страната, изключително през последните няколко седмици - ескалацията на езика на омразата, антисемитските прояви. Призоваваме българските институции да не остават безучастни против езика на омразата ", съобщи проф. доктор Александър Оскар, ръководител " Шалом ".

" Ние желаеме да притеглим вниманието на българското общество какъв брой е значимо да пазим националното единение, тъй като езикът на омразата, когато бъде оставен без надзор, когато бъде оставен да се шири и най-лошото, когато бъде оставен да се употребява от политиците, води след себе си закононарушения на омразата ", Даниел Лорер, народен представител от ПП-ДБ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР