Организацията Алианс за Земята, съоснована от Леонардо ди Каприо, ще

...
Организацията Алианс за Земята, съоснована от Леонардо ди Каприо, ще
Коментари Харесай

Организация, чиито съосновател е Ди Каприо, дарява 5 млн. долара за Амазония

Организацията " Алианс за Земята ", съоснована от Леонардо ди Каприо, ще подари 5 млн. $ за оправянето на пожарите на дъждовните гори в Амазония, съобщи " Варайъти ".

След учредяването си в неделя " Фондът за амазонската гора " (Amazon Forest Fund) поддържа сътрудници и локалното население в техните старания да опазят сензитивните хабитати в Амазония. Средствата ще бъдат дарени на 5 бразилски организации.

Според данни от уеб страницата на фонда досега Националния инситут за галактически проучвания на Бразилия е локализирал 72 хиляди пожара. Това е съвсем двойно повишаване от откритите 40 хиляди пожара през предходната година. Смята се, че за това голяма роля има играе вълната от обезлесяване за задачите на отглеждането на животни и земеделието в страната.

Пожарите провокираха всеобщо неодобрение в интернет и доста известни персони използваха обществените мрежи, с цел да привлекат публичното внимание към този проблем.

" Най-голямата дъждовна гора в света е значима част от решението на световните проблеми с климата. Без Амазония не можем да спрем стоплянето ", написа Ди Каприо в профила си в " Инстаграм ".

" Алианс за планетата " беше учредена при започване на юли от Ди Каприо, Лорийн Пауъл Джобс, вдовицата на Стив Джобс, и милиардерът Брайън Шет. Организацията е отдадена на битката с измененията в климата. На челото й стои екип от самостоятелни учени и бранители на околната среда. В рамките на " Алианс за планетата " те работят за опазването на екосистемите и дивата природа, поддръжката на възобновими източници на сила и запазване на локалните общности.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР