Организациите, които заведоха колективни искове срещу Столичната община заради мръсния

...
Организациите, които заведоха колективни искове срещу Столичната община заради мръсния
Коментари Харесай

Организации поискаха съдия Богдана Желявска да не гледа делото за мръсния въздух в София

Организациите, които заведоха групови искове против Столичната община поради мръсния въздух, са поискали арбитър Богдана Желявска да не преглежда делото. Това се схваща от известие на група " Чист въздух ", зад която са подписалите исковата молба, подадена в края на май ( " Спаси София ", " За Земята - Достъп до правораздаване ", асоциация " Диабет вид 2 " и Център за самостоятелен живот, юристите Димо Господинов, Христо Христев и Иван Велов също са част от кампанията).

Молбата за отказ на арбитър Желявска е стимулирана със подозренията на жалбоподателите за нейната безпристрастност, както и поради голословно закъснение на допускането на процесното дело.

" От името на представителите на колектива, внесли за разглеждане обективно съединените групови искове по гр.д. № 6614/17 на I-3 с-в Софийски градски съд, насочвам до Вас искане за отказ на съображение чл.22, ал.1, т.6 Граждански процесуален кодекс, защото имаме съществени подозрения във Вашата безпристрастност. Необоснованото закъснение на допускането на процесното дело приказва за това, че евентуално съзнателно забавяте разглеждането му, което е във щета на интереса на колектива. А ние сме длъжни да го защитим ", цитират молбата за отказ от групата.Организациите настояват, че в интервала 2015-2017 година макар сериозните равнища на замърсяване с фини прахови частици от общината не подхващат никакви ограничения, с цел да предпазят популацията на града. Според тях София е била ръководена в продължение на две години без призната тактика за справяне с казуса.

Делото попадна при Желявска, откакто различен арбитър от Софийски градски съд - арбитър Богдана Желязкова, отхвърли да гледа делото, тъй като тя и фамилията й са повредени от същия въздух и това слага под подозрение нейната безпристрастност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР