Организациите, членуващи в Българската стопанска камара, предлагат да се напише

...
Организациите, членуващи в Българската стопанска камара, предлагат да се напише
Коментари Харесай

Стопанската камара иска нов Кодекс на труда

Организациите, членуващи в Българската стопанска камара, оферират да се напише нов Кодекс на труда, който да дава отговор на актуалните индустриални връзки. Това се споделя в известие до медиите след извършена среща на организациите, членуващи в камарата, по проблемите им.

Участниците в нея са единомислещи, че актуалният кодекс, писан в условия на тоталитарна стопанска система с напълно държавна благосъстоятелност върху индустриалните активи, променян през годините стотици пъти, не дава отговор на актуалните условия и условията на пазара на труда.

Посочва се, че България е на последните места в Европейски Съюз по всички индикатори, характеризиращи гъвкавите трудови връзки, в това число работа на срочен трудов контракт, посредством организация за краткотрайна работа, почасова претовареност, втори трудов контракт и други.

Организацията предлага необятен спор по тематиката, след който, в случай че се реши, да се напише нов кодекс.

Членовете на камарата показват още проблеми като неналичието на работна ръка, нерегламентирания импорт, подбиващ цените на българското произвеждане, регулаторните режими и административният напън, както и провокациите пред така наречен кръгова стопанска система.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР