Организации на представителите на различни браншове на селското стопанство се

...
Организации на представителите на различни браншове на селското стопанство се
Коментари Харесай

14 обединени организации ще се борят за благото на земеделските производители

Организации на представителите на разнообразни сектори на селското стопанство се сплотяват в обща конструкция, с цел да бранят по-добре ползите на земеделците. Това стана ясно по време на показване в Българска телеграфна агенция на Българската земеделска камара, която е учредена през предишния месец. Към момента тя включва 14 организации, които съставляват ползите на над 10 000 аграрни производители. Очаква се към обединяването да се причислят и други огромни селскостопански асоциации.

Председателят на Управителния съвет на Аграрната камара Костадин Костадинов описа, че всичко е почнало преди няколко години с диалози, срещи удивление и съмнение.

Съпредседателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев показа членуващите в камарата организации и техните ръководители.

Стана ясно, че през днешния ден в лицето на Светла Боянова е назначен изпълнителен шеф на Българската земеделска камара, която влиза в борба за богатството на земеделските производители.

Боянова съобщи, че обединилите се организации са решили, че дружно ще са по-полезни на членовете си и показа главните цели, които си слага Аграрната камара. Организацията ще се стреми да съставлява действително земеделските производители без те да бъдат делени на огромни и дребни, ще работи за промотиране на ролята им, за обезпечаването на обективни приходи и достъп до пазари, както и за възстановяване на земеделската политика в България. Светла Боянова сподели още, че Българската земеделска камара ще бъде допустимо най-прозрачната конструкция.

Предедателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев дефинира като достижение обедението на разнообразни организаци за най-хубава отбрана на интерес ана земеделските производители, които да бъдат добре показани в връзките на национално, европейско и международно равнище.

Много от присъстващите ръководители на браншови селскостопански организации показаха мнението, че обединени ще могат да оказват въздействие на институциите, вместо те ги натискат, когато са разграничени. Те не са удовлетворени от земеделската политика на страната в последните години и считат да бъдат коректив и асистент на Министерството на звемеделието.

Вероятно идната от Българската земеделска камара ще разгласят какви ще бъдат предложенията им законодателни промени за другите браншове, събрани в обединяването.

В Българската земеделска камара членуват следните организации:

Национална асоциация на зърнопроизводителите;

Национална овцевъдна и козевъдна асоциация;

Национално съдружие на българските лозари;

Асоциация за професионално пчеларство;

Сдружение за биологично пчеларство;

Добруджански овощарски съюз;

Българска асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните;

Асоциация на българските биволовъди;

Браншова камара " Плодове и зеленчуци " ;

Национална асоциация на картофопроизводителите;

Национална асоциация на тютюнопроизводителите - 2010;

Федерация на развъдните организации в говедовъдството;

Българска асоциация на производителите на оранжерийна продукция;

Сдружение на шафранопроизводителите в България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР