Организаторите на Световната купа по ръгби се извиняват за проблеми с публиката, неправилни химни

...
Организаторите на Световното първенство по ръгби се извиниха на хилядите
Коментари Харесай

Организаторите на Световното първенство по ръгби се извиниха на хилядите фенове, които бяха блокирани пред стадиона в Марсилия и тези, които се бореха да си проправят път до арената в Бордо, и обещаха да отговорят на притесненията относно националните химни в сряда.

Мачът от група D на Световното първенство между Англия и Аржентина в Марсилия започна в събота със стотици празни места, докато привърженици се редяха на опашка отвън, докато в Бордо проблеми с трамвая забавиха пристигането на феновете за мача Ирландия срещу Намибия.

„Извиняваме се на феновете, които пропуснаха началния удар. Това беше наша отговорност“, каза президентът на France 2023 Жак Ривоал на пресконференция.

„Ние сме много уверени в нашия капацитет и в капацитета на организационния комитет да се справим с тези предизвикателства и намери подходящи решения," каза директорът на турнира Мишел Пусо.

Никога няма да бъдем самодоволни. Нашата амбиция е да предоставим най-доброто за нашите фенове. Искам да призная разочарованието на нашите фенове, които не можаха да стигнат навреме до стадионите в Бордо и Марсилия."

"Ние търсим да пренасочим някои доброволци, за да улесним пътуването на феновете до стадионите, което направихме в Марсилия веднага в неделя", каза генералният директор на France 2023 Жулиен Колет .

Франция е под строг контрол, тъй като Париж е домакин на летните олимпийски игри през 2024 г.

„Всички правителствени служби са мобилизирани да ни помогнат. Всичко, което въвеждаме, за да улесним изживяването на феновете, ще помогне за Игрите“, каза Ривоал.

Въпреки че френският телевизионен канал TF1 имаше рекордните за 2023 г. 15,4 милиона зрители в петък за вдигането на завесата между Франция и Нова Зеландия, тези, които гледаха на Телевизиите и тези на стадионите бяха озадачени, ако не и възмутени, от изпълнението на националните химни.

Химните бяха изпяти по канон от хор от деца, което предизвика едва доловим глъч, докато феновете пееха в унисон.

Организаторите преглеждаха химните и изпратиха нова версия – в която децата не пеят в канон - към националната федерация, заявявайки, че реакциите са били „положителни“.

„Нашите традиционни фенове бяха изненадани, дестабилизирани, тъй като са свикнали с различни версии на националните химни“, каза Ривоал.

„Ние сега имаме опростени версии, въпреки че сме запазили гласовете на децата."

(Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР