Организаторите на срещата на върха на НАТО на 11 и

...
Организаторите на срещата на върха на НАТО на 11 и
Коментари Харесай

Как срещата на Путин и Тръмп ще се отрази на сигурността в Европа?

Организаторите на срещата на върха на НАТО на 11 и 12 юли в Брюксел показват опасения, че руско-американските диалози след нея в Хелзинки може да се отразят неподходящо на европейската сигурност , написа английският вестник " Сънди телеграф ".
 
Според изданието високопоставени източници, участващи в подготовката на срещата на върха на пакта, са обезпокоени, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще стартира договаряния с съветския си сътрудник Владимир Путин " за прекрояване на ландшафта на сигурността в Европа ". Това би могло да стане, в случай че водачите на страните от НАТО " откажат да удовлетворят настояванията на Тръмп " да бъдат увеличени разноските за защита в сходство с условията на пакта.
 

Военни и дипломатически източници изричат " опасения от допустимо предложение ", с което Тръмп може да излезе пред Путин на срещата на върха в Хелзинки на 16 юли. Въз основа на тази информация вестникът показва, че " Доланд Тръмп може да заплаши да изтегли военнослужещите на Съединени американски щати от Украйна и да се откаже от американското присъединяване в взаимни учения на НАТО , в случай че Англия и другите европейски страни не съумеят да поемат отговорностите си за увеличение на разноските за защита ".
 
 ThinkStock/Getty Images

Изданието отбелязва, че към този момент Обединеното кралство е една от едвам петте страни в НАТО, чиято бюджетна политика отговоря на условието на пакта 2% от брутния вътрешен артикул (БВП) да се отделят за потребностите на защитата. В същото време Испания, както и Белгия, дават за тази сфера едвам 0,9%, а Германия - 1,2% от Брутният вътрешен продукт.-->
 


Вестникът показва, че " Съединени американски щати имат военно наличие - от военнослужещи до авиация - в Украйна, Полша, Германия, Литва, Латвия и Естония ". ТАСС отбелязва, че през декември 2017 година към този момент някогашният командващ сухопътните войски на НАТО в Европа Бен Ходжис е декларирал пред медиите, че към оня миг в Украйна има 250 американски военни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР