Организаторите на протеста на превозвачите решиха да прекратят протестните си

...
Организаторите на протеста на превозвачите решиха да прекратят протестните си
Коментари Харесай

Днешният протест на превозвачите се отлага за 18 май

Организаторите на митинга на превозвачите взеха решение да прекратят протестните си дейности. Днес на входа на София при парк „ Врана “ трябваше да се съберат десетки камиони и тирове. На мястото тази заран има засилено полицейско наличие, предава. 

Изпълнителният шеф на Камарата на автомобилните превозвачи Димитър Димитров изясни, че през вчерашния ден е било нарушено конституционното право на митинг на превозвачите, макар съответно издадените документи от Министерство на вътрешните работи и от Столичната община. 

„ Протестът ни главно е против високите цени на горивата. Искам да се обърна към министъра на вътрешните работи, тъй като той разпореди да не бъдем позволени в центъра на София, и да попитам кой ще поеме отговорност за това. На 18 май очаквайте още по-мащабни протестни дейности. Призовавам всеки български жител на 18 май да излезем на митинг против високите цени на горивата в София “, съобщи Димитров. 

Междувременно, стана ясно, че работещите в градския превоз в София също излизат на митинг на 18 май. Причината - енергийната и ценова рецесия към този момент удари и градския превоз в София и най-вероятно този месец чиновниците няма да получат заплати. 

„ На 18 всички служащи от четирите транспортни сдружения в  София, които не са на работа, ще излязат и ще стачкуват на основни кръстовища. Движението ще бъде блокирано за време, задоволително да бъдем чути и да ни бъде обърнато внимание ”, съобщи пред ръководителят на Федерацията на транспортните служащи към КТ „ Подкрепа ” Иван Кирилов.

Нещо повече, има възможност заради недофинансирането графикът да бъде разводнен. „ Това значи, че една стара жена лятото ще чака по 30 минути рейс или метро. Това е фарс, който не би трябвало да се позволява на територията на столицата ”, сподели още Кирилов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР