Организаторите на поклонението пред Гоце Делчев в село Баница в

...
Организаторите на поклонението пред Гоце Делчев в село Баница в
Коментари Харесай

Българи са били възпрепятствани да се поклонят на лобното място на Гоце Делчев

Организаторите на поклонението пред Гоце Делчев в село Баница в Гърция ще алармират Министерството на външните работи, че българските жители са били възпрепятствани да се качат на лобното място, откакто са били арестувани в полицейското ръководство в Серес за часове. Районът към лобното място е бил отцепен от гръцката полиция и не са позволени български жители да го посетят и се поклонят пред паметта на Гоце Делчев. Това заяви Виктор Стоянов, ръководител на Фондация " Македония ":

" Извършават се безумия като инспекция на персоналните документи в Районното ръководство в Серес, която трае пет часа. Поклонници от България, хора на по 70-90 години, които през днешния ден пътуваха, бяха държани по този неуместен метод. Бяха арестувани към 30 души, към 20 от тях на възраст над 60 години ".

Генералният ни консул Антон Марков сподели за БНР, че е завършила инспекцията на документите на български жители в полицейското ръководство в Серес. Няма арестувани наши сънародници. От консулството са отправили питане до гръцките управляващи каква е повода българите да бъдат спрени до село Баница и да бъдат възпрепятствани да се поклонят на лобното място на Гоце Делчев, оповестява БНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР