Организаторите на Олимпийските игри в Токио през 2020 година обявиха,

...
Организаторите на Олимпийските игри в Токио през 2020 година обявиха,
Коментари Харесай

Олимпийският огън ще премине през всички 47 префектури на Япония

Организаторите на Олимпийските игри в Токио през 2020 година оповестиха, че факелът с олимпийския огън ще премине през всички 47 префектури на Япония.

Щафетата по преместването му, която ще продължи 121 дни, ще стартира на 16 март от Фукушима, като по този метод алегорично ще бъде почетена годишнината от разрушителното земетресение в региона и последвалото цунами, които лишиха живота на 16 000 души. Вечният огън ще бъде забелязан както в най-северната част на страната при остров Хокайдо, по този начин и до най-южните острови Окинава.
Организаторите споделиха, че 98 % от популацията на Япония живее на до един час от най-близкото място, през което ще премине огънят.

Excitement for the Tokyo 2020 games is “unparalleled!”
Over 7.5 million people registered for the first phase of ticket sales in Japan!!!! WOW pic.twitter.com/lxicCsySeA
— #Tokyo2020 (@Tokyo2020) 31 май 2019 година
Сред другите забележителни места, през които ще премине щафетата с олимпийския огън, са планината Фуджи, Мемориалния парк на мира в Хирошима и замъка Кумамото.

Освен маршрута на олимпийския огън, уредниците показаха и униформите, с които ще бъдат облечени 10-те хиляди доброволци, които го ще го пренесат. Те са направени от рециклирани пластмасови шишета.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР