Организаторите на кинофестивала в Кан съобщиха в сряда, че ще

...
Организаторите на кинофестивала в Кан съобщиха в сряда, че ще
Коментари Харесай

Фестивалът в Кан ще организира и конкурс за продукции, основани на виртуална реалност

Организаторите на кинофестивала в Кан оповестиха в сряда, че ще бъде извършен нов конкурс за така наречен имерсивни (потапящи) продукции, които са основани на виртуална действителност, съобщи Агенция Франс Прес.

Надпреварата " има за цел да покаже новото потомство интернационалните създатели, които измислят и развиват нови повествователни прекарвания, разчупващи двуизмерната рамка на кинематографичния екран ", се споделя в публикувано прессъобщение.

За първото издание на състезанието " осем имерсивни продукции ще бъдат подбрани от комисия, формирана от експерти в сектора и членове на екипа на фестивала под управлението на шефа Тиери Фремо ".

Програмата ще бъде допълнена със селекция от произведения, които няма да вземат участие в конкуренцията за премиите.



Международно жури, формирано от известни персони в областта на киното и имерсивното изкуство, ще избере най-хубавата продукция, която ще получи оценката.

Избраните планове ще бъдат налични за посетителите на фестивала в Кан и за упълномощените представители от филмовия бранш от 15 до 24 май.

Тазгодишното 77-о издание на форума ще се организира от 14 до 25 май.

През 2017 година режисьорът Алехандро Гонсалес Иняриту показа на 70-ото издание на фестивала в Кан видеоинсталацията " Плът и пясък " (Carne y Arena) - първата имерсивна продукция, включена в миналото в формалната селекция на огромен фестивал, напомня Агенция Франс Прес.

Снимки: БГНЕС




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР