Организаторите на кинофестивала в Берлин се разграничиха от антиизраелски пост

...
Организаторите на кинофестивала в Берлин се разграничиха от антиизраелски пост
Коментари Харесай

Берлинале се разграничи от пропалестински пост в Инстаграм

Организаторите на кинофестивала в Берлин се разграничиха от антиизраелски пост в Инстаграм, отдаден на спора в Близкия изток, който е оповестен в един от сметките на " Берлинале ", заяви ДПА.

" Каналът на " Панорама " в Инстаграм беше хакнат и бяха оповестени изказвания за войната в Близкия изток, които не произлизат от фестивала и не съставляват позицията на " Берлинале ", съобщи представител на фестивала пред ДПА в неделя вечерта. 

" Фактът, че някой злоупотребява с канала на " Берлинале " в обществените мрежи за антисемитска тирада на омразата, е неприемлив ", сподели представителят. Постовете са били изтрити неотложно и се организира следствие за това по какъв начин е зародил случаят. " Ние сме повдигнали обвинявания против незнайни лица. Осъждаме това незаконно действие по допустимо най-категоричен метод ", продължава представителят.

Скрийншотове от акаунта на секция " Панорама " на " Берлинале " бяха публикувани в обществената мрежа Екс в неделя. На една от фотосите е лозунгът " Свободна Палестина - от реката до морето ". 

Лозунгът значи, че би трябвало да има свободна Палестина в региона от река Йордан до Средиземно море - което включва региона, в който се намира Израел.

По време на церемонията по връчването на премиите на " Берлинале " в събота вечер няколко режисьори направиха изказвания за войната в Газа, които бяха посрещнати с рецензии - главно, че при обвиняванията против Израел не са упоменати офанзивите на " Хамас " на 7 октомври, означи Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР