Организаторите на Германския шампионат за туристически автомобили – DTM, представиха

...
Организаторите на Германския шампионат за туристически автомобили – DTM, представиха
Коментари Харесай

Шампионатът на DTM с нов календар заради COVID-19

Организаторите на Германския шампионат за туристически коли – DTM, показаха мощно изменен календар за сезон 2020, като всички промени в него са наложени поради избухналата ковид пандемия. Първите пет кръга на шампионата бяха анулирани, само че всички остават в графика за по-късен стадий от сезона. Така първият уикенд в DTM за 2020 се чака да е и единственото градско трасе „ Норисринг “ в Нюренберг на 18 и 19 юли.

Вторият кръг на шампионата ще е или на „ Игора Драйв “ в Русия, или на „ Андерсторп “ в Швеция в първия уикенд на август, а единствено седмица по-късно DTM ще посети и белгийската „ Золдър “, която трябваше да е хазаин на откриващия кръг на 25 и 26 април. Оставаща всред „ Игора Драйв “ и „ Андерсторп “ писта ще е хазаин на седмия кръг от шампионата на 3 и 4 октомври. Четвъртия си уикенд за 2020, DTM ще гостува на „ Брандс Хеч “ в Англия на 22 и 23 август, преди в първия уикенд на септември да посети и катедралата на скоростта „ Ассен “ в Нидерландия.

Само седмица след визитата си в Ниската земя DTM ще посети и планината „ Айфел “ за две съревнования на „ Нюрбургринг “. „ Лаузицринг “ ще е хазаин на предпоследния немски кръг за сезона на 17 и 18 октомври, преди керванът да се придвижи на „ Хокенхайм “, където тази година ще има единствено един спортен уикенд, на 7 и 8 ноември, преди сезонът да приключи в Италия на „ Монца “ седмица по-късно, като по този начин, за първи път от 2010 година насам, „ Хокенхайм “ няма да е хазаин на финалната конкуренция за сезона.

За разлика от първичния вид на календара за 2020, в актуализирания нито един от кръговете на DTM не се засича с „ 24-те часа на Льо Ман “, които също бяха отсрочени от юни за септември поради пандемията.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР