Организаторите на Australian Open, който е първи от Големия шлем

...
Организаторите на Australian Open, който е първи от Големия шлем
Коментари Харесай

Откритото първенство на Австралия остава по график

Организаторите на Australian Open, който е първи от Големия шлем за 2020 не чакат проблеми за провеждането на конкуренцията поради горските пожари, вилнеещи в страната в последните месеци.

Качеството на въздуха в Мелбърн се намали фрапантно до нездравословни равнища, само че шефът на първия за годината шампионат от Големия шлем Крейг Тили заяви, че ще взимат спомагателни ограничения, с цел да се подсигурява провеждането на надпреварата, което стартира с квалификации след 14 януари.

„ Ангажирали сме обилни спомагателни запаси за разбор, мониторинг и логистика по време на целия шампионат. На място ще има метеоролози и специалисти за качеството на въздуха, които ще проучват в действително време всички налични данни и ще преценят за качеството на въздуха на „ Мелбърн Парк “, сподели Тайли.

Той добави, че уредниците са подготвени да употребяват различни уреди, в случай че обстановката с времето стане рискова по време на шампионата.

„ Имаме шанс, че разполагаме с три покрити стадиона и осем корта на закрито. Това ще ни разреши да проведем Откритото състезание на Австралия без значение от времето “, съобщи Тайли.

Мащабни горски пожари избухнаха по източното крайбрежие на Австралия в средата на октомври предходната година. Към момента огнената буря е обхванала обилни територии в югоизточната част на континента в щатите Нов Южен Уелс и Виктория. Няколко региона по южното крайбрежие са затворени за туристи, а на жителите им е предложено да се изтеглят. Пожарите взеха 25 жертви, измежду които трима пожарникари, като унищожиха над 6,5 милиона хектара гори, към 2000 жилища и към 3000 административни и икономически постройки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР