Организаторите на АТР 250 турнира в Маракеш се изправиха пред

...
Организаторите на АТР 250 турнира в Маракеш се изправиха пред
Коментари Харесай

Проблем в Маракеш – няма клей


Организаторите на АТР 250 шампионата в Маракеш се изправиха пред сериозен проблем – част от играчите отхвърлиха да играят, тъй като по кортовете няма задоволително клей и това е причина за травми.

До обстановката се стигна, откакто през нощта валя доста дъжд и макар че в сряда времето към този момент бе хубаво, игрищата в комплекса не бяха в положително положение.

Това докара до закъснение в програмата, само че даже когато от шампионата решиха, че може да се играят дуели, въпреки и след прочут компромис, участниците взеха решение, че не си заслужава да се рискува, до момента в който кортовете на са приведени във тип, подхождащ на събитие от такава категория.

Димитър Кузманов прави най-силния си шампионат от началото на годината точно в Маракеш. Българинът преодоля квалификациите, а в първи кръг от главната скица трябваше да се изправи против международния №64 Федерико Кория. Късметът обаче се усмихна на пловдивчанина – Кория се отдръпна, а на негово място като „ благополучен губещ “ влезе Юго Грение.

Кузманов бе победил точно французина в последния кръг от пресявките и във втория следващ мач посред им изходът бе същият – българинът още веднъж надви, този път в два сета, и се подреди измежду най-хубавите 16 в Мароко.

Днешният ATP осминафинал ще бъде трети за Кузманов в кариерата му. Той доближи до тази фаза на шампионатите в Анталия и София през 2021, където загуби надлежно от Матео Беретини и Камил Майхжак.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР