Организатори от Благоевград обявиха в мрежата, че следващия голям протест

...
Организатори от Благоевград обявиха в мрежата, че следващия голям протест
Коментари Харесай

Благоевград отново се вдига на протест, но чак другата седмица

Организатори от Благоевград оповестиха в мрежата, че идващия огромен митинг ще бъде на 19 ноември, понеделник . Очаква се още веднъж да бъдат затворени водещи пътни прави като основен път Е79, входовете и изходите на града, та даже и Автомагистрала „ Струма “. Часът на митинга към момента не е разгласен, само че за начално място се показва паркинга пред огромен хранителен магазин.
Отново във Фейсбук хора, близки до уредниците, разясняват, че няма да има планувани митинги през уикенда, тъй като са дали една седмица на властта да подаде оставка . След приключването на седемте дни, митингът продължава.
Организаторът на митинга в неделя Александър Стамболийски съобщи пред медиите, че никоя политическа партия не стои зад огромните барикадни дейности в Благоевград, както и, че не са били платени.
Припомняме че, в неделя повече от 7 часа Благоевград беше затворен, поради протестни шествия. В града се организира една от най-мащабните акции против цените на горивата, високите цени на " Гражданска отговорност ", както и с искане за промяна на цялото държавно управление. Първоначалното обмисляне било единствено за 250 коли, само че в следствие повече от 700 автомобила излязоха на улицата. Те бяха подкрепени и от хора от Дупница, Разлог и Симитли. В Петрич пък, протестиращи затвориха пътя за Кулата, а малко по на юг, поданици на гр. Кула и гр. Сандански затвориха границата с Гърция.
След митингите финансовият министър разгласи за " спекулации " изказванията за " Гражданска отговорност " за 1000 лева, също така президентът Румен Радев наложи несъгласие върху Закона за корпоративното подоходно облагане, с който през преходни и заключителни разпореждания бяха прокарани по-високи налози за старите коли и парцелите.
Днес в Югозапада се заприказва за други два митинга. Единият трябваше да се състои в 12:30 часа в Сандански, като концепцията беше още веднъж да се затвори основен път Е79 при огромна бензиностанция. Публикациите в мрежата за събитието бяха изтрити час преди планувания митинг.
От Дупница също оповестиха, че считат в неделя да отидат в София, където да се причислят към протестиращи от цялата страна пред Министерски съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР