Организаторът на Обиколката на Франция ASO и властите в страната

...
Организаторът на Обиколката на Франция ASO и властите в страната
Коментари Харесай

Франция решава за провеждането на колоездачната обиколка до 15 май

Организаторът на Обиколката на Франция ASO и управляващите в страната са си сложили краен период до 15 май, с цел да решат дали надпреварата през 2020 година ще се организира. През седмицата спортният министър на Франция Роксана Марасинану заприказва за вид обиколката да се организира без аудитория.

Пандемията от корнавирус COVID-19, която засегна над половин милион души по света, анулира доста съревнования, измежду които Евро 2020 и олимпийските игри в Токио.

Най-голямото колездачно съревнование би трябвало да се организира сред 27 юни и 19 юли. Някои шефове на тимове и експерти към този момент приветстваха опция конкуренцията да се организира без аудитория.

Компанията ASO ще разгласи крайното си решение до 15 май, като ще договаря с управляващите във Франция и общините, които одобряват стартовете и финалите на обособените стадии. Икономическият модел на Тура не зависи от публиката край пътищата, а от телевизионните права. Липсата на хора обаче ще се отрази на общините.

" Тур дьо Франс не е единствено надпреварата, а хората от Франция и света, които идват, с цел да го гледат. Би било доста хубаво всеки да се радва по малкия екран, само че тръпката онлайн е напълно друго нещо ", споделя Стефан Вийен заместител кмет на градчето Шатейон-Плаж, откъдето започва 11-ият стадий.

Според него градът и локалните хотели биха спечелили доста от наличието на фенове.

Кметът на Систерон Даниел Спану, градът който приема финалът на третия стадий и началото на четвъртия, прикани за отсрочване. " Фактът, че олимпийските игри няма да се проведат през 2020 година дава късмет Тур дьо Франс да бъде отсрочен, за какво не за края на юли ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР