Органите за защита на дивата природа в град Санта Круз

...
Органите за защита на дивата природа в град Санта Круз
Коментари Харесай

Агресивна морска видра преследва сърфисти в Калифорния

Органите за отбрана на дивата природа в град Санта Круз са издали предизвестие към плувците и сърфистите в Калифорния за раздразнителна морска видра, която атакува сърфистите в Калифорния и лишава дъските им, оповестява ABC News.

Петгодишната женска южна морска видра в региона на Санта Круз демонстрира „ обезпокоително и извънредно държание “, споделят още от Органите за отбрана на дивата природа. Екип, подготвен в улавянето на морски видри от Калифорнийския департамент по риба и дива природа и близкия аквариум Monterey Bay, работят дружно, с цел да уловят животното.

Видрата е посочила признаци на нападателно държание към сърфистите на Cowell Beach в Санта Круз.

Докато U.S. Fish and Wildlife назова държанието на морската видра „ доста извънредно “, агресивното държание на женските южни морски видри може да се дължи на хормонални скокове или на хранене от хора.

" Ню Йорк таймс " оповестява, че тази морска видра е родена в плен от майка, която е изгубила вродения си боязън от хората, откакто е била хранена от тях толкоз постоянно.

" Изплаших се ", споделя пред " Лос Анджелис таймс " Джун Лий, който е бил атакуван от видрата в неделя.

" Опитах се да отплавам, само че преди да съумея да се отдалеча, тя захапа каишката ми ", сподели още той. " Така че изпаднах в суматоха. "

Няма доказани известия за пострадвания, породени от морската видра. Служители на дивата природа предизвестяват каякарите, сърфистите и други в региона да не се приближават до видрата и да не предизвикват нейните взаимоотношения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР