Органът за ядрена безопасност във Франция (ASN) издаде разрешение за

...
Органът за ядрена безопасност във Франция (ASN) издаде разрешение за
Коментари Харесай

Франция удължава работата на един от първите си ядрени реактори

Органът за нуклеарна сигурност във Франция (ASN) издаде позволение за удължение на работата на един от първите нуклеарни реактори в страната. Той може да работи до постигане на 50 години експлоатационен интервал, предава ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Това ще бъде първият реактор, чиято употреба ще бъде удължена до интервал, който е по-дълъг от 40 години ", съобщи френският министър на енергийния преход Аниес Пание-Рюнаше. Тя дефинира решението като " част от възраждането на френската нуклеарна енергетика ".

Разрешението е в действие за първи реактор на атомната централа " Трикастен " (Tricastin), която е построена в южната част на Франция, на брега на река Рона. То е издадено, откакто е била осъществена инспекция на неговото техническо положение.  Реакторът е въведен за първи път в употреба през 1980 година, напомня world-nuclear-news.org. 

Експлоатационният живот на 32 реактора във Франция, с мощ от по 900 мегавата, би трябвало да бъде продължен, се показва в днешна обява на френското издание " Ле-з-еко ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР