Органът за наблюдение на конкуренцията предупреди, че предложеното сливане между

...
Органът за наблюдение на конкуренцията предупреди, че предложеното сливане между
Коментари Харесай

Сливането на Vodafone и Three може да доведе до „по-високи цени и „намалено качество“, предупреждава пазач

Органът за наблюдаване на конкуренцията предизвести, че препоръчаното обединение сред мобилните мрежи Vodafone и Three може да докара до „ по-високи цени “ и „ понижено качество “ за клиенти.

Органът за конкуренция и пазари (CMA) съобщи, че в случай че и двете компании не могат да отговорят на опасенията си, договорката ще бъде изправена пред задълбочено следствие. Миналото лято Vodafone и Three оповестиха сливането си за £15 милиарда, което ще сътвори най-голямата мобилна телефонна мрежа в Обединеното кралство.

Те настояват, че договорката ще им разреши да усилят вложенията и да се конкурират по-ефективно с огромни съперници като EE оператора BT и Virgin Media-O2. Въпреки това CMA стартира в началото следствие на този ход през януари и изрази опасения в петък по отношение на въздействието на сливането на две от четирите най-големи мобилни компании в Обединеното кралство.

Регулаторът сподели, че е открил в първичното си изследване, че две компании са значими други възможности за мобилните...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР