Орехите са полезни както за тези, които водят нездравословен начин

...
Орехите са полезни както за тези, които водят нездравословен начин
Коментари Харесай

Какво ще се случи с организма ви, когато ядете по 2 ореха всеки ден

Орехите са потребни както за тези, които водят вреден метод на живот, по този начин и за тези, които деликатно се грижат за здравето си

Според изследване на учени от държавния университет в Пенсилвания ежедневната консумация на орехи има забележителен резултат върху здравето на червата и сърдечно-съдовата система, написа.

Според създателите на научната работа, яденето на две до три ядки дневно може да бъде превъзходен метод да подобрите здравето си, защото веществата, които съдържат, понижават равнищата на холестерола в организма и равнищата на кръвното налягане.

Проучването включва 42 доброволци на възраст от 30 до 65 години, които са имали проблеми с наднорменото тегло. Участниците са били разграничени на три групи, всяка от които е премила на здравословна диета, като една от групите е консумирала ядки.

Експериментът е траял шест седмици, през които учените са изследвали наличието на потребни бактерии в червата. В резултат на това се оказва, че включването на орехи в диетата води до увеличение на % на потребни микроорганизми.

Учените не имат намерение да спрат дотук и възнамеряват да проучат в допълнение изгодите от орехите. По-специално те се интересуват от въздействието на орехите върху равнищата на кръвната захар.

*Важно: Статията не замества уравновесеното хранене и консултацията със експерт!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР