Орехите са много полезен продукт! Честото ядене на разнообразни ядки

...
Орехите са много полезен продукт! Честото ядене на разнообразни ядки
Коментари Харесай

Орехите са много полезни, но яжте само по една шепа на ден!

Орехите са доста потребен артикул! Честото ястие на разнородни ядки през целия ден обезпечава следните изгоди: те са богати на протеини и ненаситени мазнини, което поддържа метаболизма ви бърз, също по този начин са богати на фибри. Последният път обаче попаднах на тази информация…

Специалистите по хранене предлагат да включите орехите в хранителния си режим, само че постоянно пропущат една значима точка. Изисква се прецизно да мерите количеството ядки, в противоположен случай не можете да избегнете здравословните проблеми. Тази информация е изключително значима за хора с проблеми с храносмилането, наднорменото тегло и за тези, които със слаб панкреас и черен дроб.

Колко орехи да ядете дневно?

1) Орехите са богати на мазнини

Мазнините, съдържащи се в ядките, са извънредно потребни. Но единствено в умерено количество! Винаги помнете: ядките са висококалорични артикули, по тази причина яжте дребни порции от тях. В противоположен случай ви подсигуряваме спомагателни килограми! Колко постоянно забравяме за това, употребявайки ядките като лека закуска?

2) Орехите са наситени със селен

Ако ядете огромно количество орехи, тялото ви ще получи прекомерно огромна доза селен. Излишъкът от селен може да аргументи болежка в мускулите, нежни нокти, инфектиране на кожата. Понякога селенът предизвиква алергии.

Орехите са тежък артикул за черния дроб и би трябвало да внимавате! Не давайте орехи на деца под 12-годишна възраст, защото към момента не им е развъртян изцяло черния дроб. Консумирайте не повече от шепа ядки дневно!

3) Орехите съдържат танини

Ако се чувствате тежки, откакто сте се хранили, внимавайте с количеството употребявани орехи. Има прекалено много ядки с изключение на орехите, които са противопоказни: те мъчно се усвояват от организма и могат да доведат до закъснение на работата на стомаха и червата.

Вижте още: Ето по какъв начин по системата на Аюрведа да излекувате диабет!

Орехите са потребни за растежа на мускулите, усъвършенстват положението на кожата и косата, отличен стимулант са за мозъчната функционалност. Основното нещо е да спазвате количеството за консумация – не повече от една междинна шепа дневно! Не претоварвайте тялото си – от това то се изхабява по-бързо и остарява…

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР