Оранжев код за силен вятър е в сила за 17

...
Оранжев код за силен вятър е в сила за 17
Коментари Харесай

Оранжев код в 17 области на страната утре

Оранжев код за мощен вятър е в действие за 17 области на страната, в останалите кодът е жълт. Това сочи информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Оранжев е кодът за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Сливен и Ямбол. Прогнозата е, че там ще духа мощен, на пориви плевел запад–северозападен вятър със междинна скорост 15-20 м/с и пориви до 25-28 м/с.

Оранжевият код значи, че времето е рисково. От Национален институт по метеорология и хидрология предлагат на хората да бъдат подготвени за повече проблеми, структурни повреди, изкоренени дървета и риск от пострадвания от летящи предмети. Възможни са разстройства в електроснабдяването. Жълт е кодът за София-област, София-град, Пловдив, Перник, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Хасково, Кюстендил, Кърджали и Стара Загора. Прогнозата е, че ще духа мощен, на пориви плевел запад–северозападен вятър със междинна скорост 12-17 м/с и пориви до 20-22 м/сек. Жълтият код значи, че времето е евентуално рисково.

От Национален институт по метеорология и хидрология предлагат на хората да бъдат деликатни за летящи във въздуха предмети. Синоптиците показват, че затова са вероятни местни нарушавания на нормалните действия навън.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР