Оранжев код е обявен за 4 области в Южна и

...
Оранжев код е обявен за 4 области в Южна и
Коментари Харесай

Оранжев код за силни снеговалежи в 4 области, очакват до 30-35 см снежна покривка на места

Оранжев код е разгласен за 4 области в Южна и Югозападна България поради мощни снеговалежи – това са областите Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска и Смолянска. В Благоевградска област се чакат обилни превалявания от сняг с формиране на снежна завивка до 10 cm, в източната част от региона - 20-25 cм. По-интензивни ще са снеговалежите след обяд и през нощта против петък.

В останалите три области се чакат до 30-35 см снежна завивка тук-там, изключително в планинските елементи. По-интензивни ще са снеговалежите след обяд и през нощта против петък.

Жълт код е разгласен за 7 области в Западна и Северозападна България още веднъж за снеговалежи. Там ще се натрупва снежна завивка до 10 cм. Усилване на снеговалежите по здрач и през нощта против петък.

Хасково и Кърджали също са с жълт код, само че за интензивни превалявания най-вече от дъжд.

През нощта против петък преваляванията ще обзет съвсем цялата страна, в западната половина ще вали сняг, а в източната – дъжд. Значителни ще са снеговалежите в Рило-Родопската област, а на обособени места в източната половина от страната ще има условия за поледици. Ще духа слаб до сдържан изток-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 1° и 6°, в източните региони малко по-високи, в София 1-2°.

В петък преваляванията ще продължат в цялата страна, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР