Оръжейният завод Арсенал в Казанлък удължи принудителния отпуск на своите

...
Оръжейният завод Арсенал в Казанлък удължи принудителния отпуск на своите
Коментари Харесай

Завод Арсенал удължи принудителния отпуск на 7000 работници

Оръжейният цех " Арсенал " в Казанлък удължи насилствения отпуск на своите служащи и чиновници от 14 февруари до 4 март. Това излиза наяве от известие на уеб страницата на предприятието.

Работещите в предприятието над 7000 души са разпуснати от 17 януари – по-голямата част от тях бяха задължени да употребяват заплатен или в последния месец, само че въпреки всичко част от личния състав остана да извършва наличните поръчки.

Като причина за решението се показва " продължаващата пандемична конюнктура и произлизащите от това усложнения за организация на естествен индустриален развой ". Не се плануват съкращения. Работниците ще получат ваучерите си за храна в размер на 80 лв. и в интервала на отпуската, прецизират предприятието.
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Оръжейният цех " Арсенал " в Казанлък стопира работа и изпраща...

Това е вторият насилствен отпуск в оръжения цех от началото на 2022 година и общо трети, откак стартира пандемията. Миналия месец стана ясно, че " Арсенал " краткотрайно стопира работа от 17 януари до 11 февруари, а работещите бяха пратени вкъщи. Като аргументи за затварянето на завода бяха посочени повишаването на силата и суровините (вкл. и металите), както и възходящите случаи на силнозаразния вид " Омикрон " на ковид.
Недоволство
Няколко дни след разпускането служащи на предприятието излязоха на митинг пред Община Стара Загора, настоявайки да им бъде възобновен служебния превоз до работното място. Притеснението им е, че ще бъдат принудени сами да си обезпечават напредването до Казанлък и завода в Мъглиж.

През пролетта на 2020 година стана ясно, че оръжейната фабрика ще редуцира 2000 души поради спад на поръчките и закъснение на доставките на първични материали.

Въпреки съкращанията, предприятието остава най-големият шеф в Старозагорска област.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР