Оръжейният завод Арсенал е най-големият дарител за изграждането на пилона

...
Оръжейният завод Арсенал е най-големият дарител за изграждането на пилона
Коментари Харесай

Арсенал се оказа най-големият дарител на Рожен

Оръжейният цех " Арсенал " е най-големият донор за построяването на пилона с трибагреника на Роженските поляни, излиза наяве от обява в уеб страницата " За Казанлък ", оповестява " OFFNews ". 

Името на оръжейния комплекс бе изписано преди всичко в основата на пилона на знамето.

Не се показва размерът на дарената сума. Известни е, че други донори са отпуснали шестцифрени суми в лв..

Сайтът разгласява фотоси, предоставени персонално от Христо Ибушев - изпълнителен шеф на „ Арсенал “ АД и „ Арсенал – 2000 “ АД, като излиза наяве, че той е участвал на церемонията в Родопите.

Ибушев е представен да споделя, че компанията се е присъединила в дарителската акция, " водена от желанието българите да се сплотяваме в името на положителни и патриотични дела. Тук няма политика, има само родолюбие, което няма по какъв начин човек да не почувства с цялата си сетивност, когато е в Родопите и засвирят тези изумителни каба гайди, а българското знаме се вее над всички ни “.

„ Арсенал “ окуражава всички родолюбци да посетят това удивително място с Роженското знаме и да се почувстват част от магията на Родопите и на България, приключва обявата.

Официално създател на концепцията за Пилон „ Рожен “ е Симеон Караколев - шеф на фондация " Наследство в бъдещето " и създател на Национална овцевъдна и козевъдна асоциация. Патрон на самодейността стана президентът Румен Радев, а журналистически следствия, демонстрираха, че от държавни сдружения и институции е било поискано да се включат с дарения.

Пилонът бе публично открит на 13 юли. Знамето на него е с рекордните размери от 21 х 320 метра и повърхност от 7000 кв. м. Цената за издигането му е към 1 млн. лв.. Голяма част са събрани от дарения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР