Оръжейният търговец Емилиян Гебрев е собственик на имота с вграден

...
Оръжейният търговец Емилиян Гебрев е собственик на имота с вграден
Коментари Харесай

Басейнът в скалите край Синеморец е на Емилиян Гебрев

Оръжейният търговец Емилиян Гебрев е притежател на парцела с вграден в скалите басейн в местността " Поляните " край Синеморец. 

След инспекция на регионалната администрация в Бургас оттова настояват, че басейнът е построен върху скали, които са обществена държавна благосъстоятелност, което е нелегално. От Окръжната прокуратура в Бургас разпоредиха на кмета на Царево да извърши инспекция по случая. 

Гебрев не е поискал да бъде записван и е изпратил писмен отговор на поставените от БНР въпроси, а кметът на Синеморец Костадин Диков е удостоверил, че парцелът с басейн в скалите е негов. 

В отговора си Гебрев прецизира, че 11-те декара земя край морето, където той е построил дървена вила, са закупени от фамилията му от частни притежатели през 90-те години на предишния век. На целия план за строителството на вила с басейн е направена оценка за влияние върху околната среда. За монтирането на басейна в скалите са издадени нужните позволения, а мястото е несъмнено от геодезист. Басейнът е пластмасов, огромен близо 12 квадратни метра и е бездънен 1,20 метра. До него има построени дървени стълби. 

Съоръжението е инсталирано преди 20 години, споделя Емилиян Гебрев. Имотът с морската вила не е заграден с ограда и през него се минава свободно, посочва още той. Зоната, в която се намира морската вила с басейна, е урбанизирана територия. 

Днес Община Царево стартира инспекция по случая. Кметът на Царево Георги Лапчев съобщи, че съгласно него няма по какъв начин басейнът върху скалите да е на частен терен. 

До 22 януари 2022 година е срокът, в който Община Царево би трябвало да даде данни на Окръжната прокуратура в Бургас за строителството край Синеморец.

Вчера регионалният шеф на Бургас Мария Нейкова съобщи, че частен парцел препречва пътя до скалите, където е вграден басейнът.

" Преди басейна има парцел, който е частна благосъстоятелност и който парцел попречва достъпа на страната до държавния парцел, в който е построен този басейн ", уточни тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР