Оръжейният износ на Германия е намалял значително през 2018 г.,

...
Оръжейният износ на Германия е намалял значително през 2018 г.,
Коментари Харесай

Германският износ на оръжия е намалял значително през 2018 г.

Оръжейният експорт на Германия е намалял доста през 2018 година, демонстрират данни на икономическото министерство в миг на мощни рецензии против ролята на Саудитска Арабия в Йемен, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

До 13 декември най-голямата стопанска система в Европа е одобрила оръжейни покупко-продажби за 4,62 милиарда евро. За съпоставяне поръчките през цялата 2017 година са били на стойност 6,24 милиарда евро.

Това е трета поредна година, в която утвърденият експорт в региона на защитата е намалял, откакто през 2015 година поръчките доближиха рекордно високо равнище и възлизаха на 7,86 милиарда евро.

Икономическото министерство съобщи в отговор на питане за информация, подадено от член на партията на Зелените, че Саудитска Арабия се е наредила на четвърто място в листата на Германия с водещите страни получатели макар продължаващата роля на Рияд в йеменския спор.

Оръжейните покупко-продажби със Саудитска Арабия възлизат на 416 милиона евро, а пред кралството са Алжир (802 милиона евро), Съединени американски щати (506 милиона евро) и Австралия (432 милиона евро).

По-рано през годината немското държавно управление изрази паника поради ролята на Саудитска Арабия в Йемен, а през ноември се съгласи да спре оръжейния експорт за кралството след убийството на журналиста Джамал Хашоги в саудитското консулство в Истанбул.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР