Определянето на предупредителна зона за Черно море обикновено се прави

...
Определянето на предупредителна зона за Черно море обикновено се прави
Коментари Харесай

Военният министър: Русия удължи срока за предупредителната зона в Черно море

" Определянето на предупредителна зона за Черно море нормално се прави за няколко дни – до момента в който трае военното обучение. Притеснителното е, че 10-дневният период на известието на Русия изтече през вчерашния ден и бе продължен с още 10 дни ".

Това съобщи военният министър Тодор Тагарев.

Тези ограничавания не би трябвало да се ползват от Русия, с цел да блокира износа на зърно от Украинските пристанища. Това е недопустимо, безапелационен бе той.

В отговор на въпрос за вероятно искане от украинските управляващи за подпомагане на експорт на зърно, той сподели, че в случай че има такова питане, то ще бъде разисквано с нашите съдружници, които са на прилежащата територия на Черно море и вероятно и с сътрудниците ни от НАТО.

„ Русия още от 2014 година претендира за морски пространства към Кримския полуостров, за влизането в Азовско море и всевъзможни сходни случаи, които опонират на интернационалното право ”, сподели Тагарев. Според него Русия нарушава навигацията като не пропуща украински кораби.
Черно море е прекомерно малко, с цел да има всяка страна 200 благи икономическа зона, само че има явен правилник. Всяка страна има право да работи в своята икономическа зона, никой различен няма право да работи в тази акватория, съобщи Тагарев без да загатва случай от преди десетилетие, когато имаше нарушаване в наши териториални води.

Припомняме, преди години турски бракониери бяха навлезли в български акваториални води, не стопираха на заповедите на българските гранични управляващи и след това образуваха дело против български граничари, изпълнявали своя дълг по интернационалното право.

" НАТО дефинира в стратегическата идея отбраната на Черно море като собствен стратегически приоритет и това беше тематика на срещата във Вилнюс. Черно море е извънредно значимо за стопанската система, превоза, екологията ", разясни министърът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР