Определянето на предупредителна зона за Черно море обикновено се прави

...
Определянето на предупредителна зона за Черно море обикновено се прави
Коментари Харесай

Притеснително е, че Русия удължи срока за предупредителната зона в Черно море

Определянето на предупредителна зона за Черно море нормално се прави за няколко дни – до момента в който трае военното обучение. По-притеснителното е, че 10-дневния период на известието на Русия изтече през вчерашния ден и бе удължена с още 10 дни. Това съобщи военният министър Тодор Тагарев.

Тези ограничавания не би трябвало да се ползват от Русия, с цел да блокира износа на зърно от Украинските пристанища. Това е недопустимо. Съвсем други режими, по друг метод се направлява превоза.

В отговор на въпрос за вероятно искане от украинските управляващи за подпомагане на експорт на зърно, той сподели, че в случай че има такова питане, то ще бъде разисквано с нашите съдружници, които са на прилежащата територия на Черно море и вероятно и с сътрудниците ни от НАТО.

„ Те още от 2014 година претендират за морски пространства към Кримския полуостров, за влизането в Азовско море и всевъзможни сходни случаи, които опонират на интернационалното право ”, сподели Тагарев. Според него Русия нарушава навигацията като не пропуща украински кораби.

Черно море е прекомерно малко, с цел да има всяка страна 200 благи икономическа зона, само че има явен правилник. Всяка страна има право да работи в своята икономическа зона, никой различен няма право да работи в тази акватория, съобщи Тагарев пред Нова Нюз.

Припомняме, преди години турски бракониери бяха навлезли в български акваториални води, не стопираха на заповедите на българските гранични управляващи и след това образуваха дело против български граничари, изпълнявали своя дълг по интернационалното право.

" НАТО дефинира в стратегическата идея отбраната на Черно море като собствен стратегически приоритет и това беше тематика на срещата във Вилнюс. Черно море е извънредно значимо за стопанската система, превоза, екологията ", разясни министърът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР