Определям се като маркетолог вече 30 години. Започнах като копирайтър

...
Определям се като маркетолог вече 30 години. Започнах като копирайтър
Коментари Харесай

Само една маркетинг съставка

Определям се като маркетолог към този момент 30 години. Започнах като текстописец на свободна процедура, работих за концептуална маркетинг организация, стартирах компания за уеб разработка, бях маркетинг шеф на три сполучливи софтуерни компании. Не върша нищо от това към този момент, написа Мартин Едик в Medium.com.

Преминах от страната на клиентите в B2B компании, тъй като най-малко можех да имам наблюдения, които не са разсеяни от прогнози и обещания. И в никакъв случай повече не използвах организация след няколко безумни прекарвания.

Трите компании, с които работих стигнаха до следното състояние: Едната, дребен стартъп на по-малко от две години, бе продадена за 7 млн. $. Следващата бе продадена за 300 млн. $ на четвъртата година, а последната неотдавна събра 1.7 млн. $. Не си отдавам заслуги за това. Гениалните продуктови разработчици и програмисти, които са стартирали тези бизнеси, заслужават това и парите. Аз бях щастливо назначен маркетинг човек.

Разказвах историите им и направих каквото можех да ги покажа пред купувачите с проблемите, които можем да разгадаем. Това е тайната съставна част, ето за какво.

Ако нямам ясна картина в главата си, не мога да продавам

Трябва да имам опция да виждам и слушам хората, на които имам вяра, че можем да помогнем. Ето за какво, когато бях назначен в фирмите, за които работех, настоявах овреме за това.

Исках да навестявам конференции, само че даже и компанията да участваше, стоях в сянка. Знам, че може да наподобява неинтуитивно за маркетолог. Целта ми беше да чувам всичко в близост и да опитам да схвана преживяванията на хората. Да приказвам с съперници, с цел да схвана какво работи и какво – не за тях.

Единствената работеща маркетинг тактичност е сторителингът

Има доста млади маркетолози, които считат контент маркетинга за нещо ново. Не, в действителност е античен. Когато се учих да съм текстописец преди интернет ерата, четях книги на велики текстописци и едно нещо излизаше на напред във времето. Най-успешните B2B акции включват информативно копи с доста образци и истории. И се пишат за обособения четец, а не за компания или пазар. Това въобще не се е трансформирало.

Това, което се трансформира, е по какъв начин откриват историите ви и това е добра вест. Потенциалният консуматор може да направи изследвания за вас непосредствено от бюрото си. той рядко търси обща информация, нормално търси отговори на характерни въпроси, съответстващи по отношение на стадия от процеса на покупка, в който се намира.

Като маркетолози, ваша е отговорността да разберете какви са въпросите и да отговорите допустимо най-релевантно. За благополучие, анализите могат да ни оказват помощ доста. Дайте им отговора, от който се нуждаят сега.

Ако не можете да го извършите, не познавате продукта или пазара си и още не сте подготвени. Разберете въпросите на купувача и създайте наличие, което дава отговор на тях, научете и всички в екипа по какъв начин да дават отговор на тези въпроси.

Това е тайната съставна част.

По материал на Мартин Едик за

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР