Определи като най-цинично твърдението, че по време на управлението на

...
Определи като най-цинично твърдението, че по време на управлението на
Коментари Харесай

Асен Василев: Искам да се извиня на учителите, ако са се почувствали засегнати

Определи като " най-цинично " изказванието, че по време на ръководството на кабинета " Петков " са отворени още веднъж мигрантските канали.

Служебният кабинет би трябвало да изиска конвергентния отчет за присъединение към еврото. Това сподели някогашният вицепремиер, финансов министър и съпредседател на " Продължаваме промяната "  Асен Василев в ефира на Българска национална телевизия.

Според него отчетът ще излезе в края на юни и до момента в който го пишат, ще има време да се одобряват трите закона, които не са признати. Що се отнася до другите критерии - ние не изпълняваме единствено инфлационния аршин. Според Василев инфлацията стартира да понижава.

" Какво могат да напишат - не изпълнявате три закона и инфлационния аршин. Нека да не се отхвърляме от тази цел и да си я осъществим - това е напълно обикновено да се случи ", сподели той.

Според него ограниченията, които са подхванали, до момента в който е бил министър, не са вдигнали инфлацията и това го настояват хора, които " са учили един учебен срок стопанска система ".

На въпрос дали е вдигнал заплатите на учителите, на които подсети, че преди години са били небогати и че са ходили със скъсани чорапогащници сподели:

" Това не го подсетих на учителите, това го подсетих на политиците, които с удължителния закон за бюджета отхвърлиха да гласоподават нашето предложение заплатите да останат 125% от междинната заплата и замразиха приходите на учителите. Искам да се извиня на учителите, в случай че са се почувствали наранени, само че истината е, че прекомерно дълго време българското обучение и българските учители бяха финален приоритет на тази страна, когато бяха оставени на минимални заплати ", сподели той.

" Истината е, че в случай че не се погрижим за учителите, няма да има работна ръка в бъдеще и това в действителност ще докара до банкрут на страната ", сподели още той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР